Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Voedingssupplementen nodig of niet?

Voedingssupplementen zijn een geconcentreerde bron van bepaalde vitamines of mineralen. De meeste vitamines en mineralen die worden gebruikt in de supplementen zijn vitamine b, vitamine c, vitamine e, calcium en ijzer. Het is nog steeds onduidelijk of het nou echt nodig is om gezond te blijven. Eigenlijk heb je de extra voedingssupplementen niet echt nodig voor de gezondheid. Als je goed en gezond eet zoals veel groenten en fruit, zorgt dat je de alle voedingsstoffen en de juiste hoeveelheden binnen krijgt. Dan heb je het eigenlijk niet nodig. Mensen die het gebruiken doen het als een aanvulling op de dagelijkse gezonde voeding. Één regel de supplementen vervangen niks. Dus je kan niet een supplement nemen en dan iets uit je voedingspatroon weg laten.

 Als je ze wel wilt gebruikt kan dat natuurlijk. De supplementen zijn veilig genoeg en zonder risico voor je gezondheid. Het is nooit zonder gevaar je moet namelijk wel op de hoeveelheden letten. wat je lichaam teveel krijgt plas je gewoon weer uit, dus dit is op zich geen probleem. Maar er zijn wat ingrediënten van bepaalde supplementen niet zo onschuldig. En als je hier teveel van binnen krijgt dan kan je wel klachten krijgen. Ook moet je natuurlijk geen overdosis binnen krijgen want dit is al helemaal niet goed.

Supplementen kan je dus makkelijk innemen naast je voeding. Maar eet daar naast wel gewoon gezond. Want ongezond eten en supplementen in nemen heeft niet echt heel veel zin. Als je er meerdere gebruikt moet je goed op bepaalde voedingstoffen letten dat je daar niet teveel van binnen krijgt. Op internet staat precies de hoeveelheid van alle voedingsstoffen. voedingssupplementen kan je makkelijk op internet bestellen bij topvitamines, zoals vitamine D. Hier heb je veel keuze in merken en supplementen.

http://www.topvitamins.nl