Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Tuinhuisje verven en onderhouden met Zweedse verf

Tuinhuisje verven en onderhouden met Zweedse verf

 

Als je een tuin heb, wil je hier natuurlijk vol van genieten. Je hebt misschien wel een hele verzorgde tuin met bloemen, planten, bomen en gras. Dan heb je waarschijnlijk ook alles netjes gesnoeid en gemaaid. Het kan ook dat je een hele onverzorgde tuin heb. Alles is overgroeid en je ziet de grond niet meer.

Het maakt niet uit wat voor soort tuin je heb, als alles al netjes is of als je nog moet beginnen met opknappen, het kan zijn dat je een tuinhuisje heb of wil laten bouwen. Tuinhuisjes moeten netjes onderhouden worden. Je moet goed hout hebben en deze dan verven en/of lakken.

Als je tuinhuisje vies is, dan kan je deze licht afnemen met een niet pluizende doek. Liever niet boenen of schrobben, want dat kan slecht zijn voor de verf of lak. Een andere optie is het tuinhuisje gewoon even schoonspoelen.

Een ander probleem kan zijn dat er algen ontstaan op de buitenkant, omdat het huisje in een vochtige omgeving staat. Dan moet je het huisje wassen met lijnoliezeep en chloorbleekmiddel. Zo kan je voorkomen dat de algen in het hout gaan groeien.

Voor het verven van het tuinhuisje zelf kan je het best Zweedse houtverf gebruiken met Scandinavische kleuren. Het is praktisch en betaalbaar. Het is gemaakt uit tarwemeel, roggemeel, lijnolie en water. Dit soort verf is te verdunnen met water en laat geen vlekken achter. Nog een voordeel is dat de verg gelijk kan worden aangebracht op het hout. Je hoeft dus niet per se te schuren. Primer of grondverf is dan ook niet nodig. Ook bij het overschilderen na een aantal jaar hoef je niet te schuren. Simpelweg schoonmaken is genoeg. De verf laat het hout ook goed ademen waardoor het minder snel gaat rotten.

Koop dus Zweeds houtverf, het beste verf voor hout.

https://www.moosefarg.nl