Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Tips voor het oplossen van een verstopping

 

Het water uit uw kraan of douchekop loopt niet meer weg en er ontstaat een bad van water. Voordat u het weet is heel de was- of douchebak volgelopen en kunt u geen water meer laten stromen. U heeft dan waarschijnlijk last van een hardnekkige verstopping die niet zo gemakkelijk te bestrijden is. Met onze onderstaande tips komt u zonder moeite van uw verstopping af en hoeft u geen loodgieter in te schakelen!

Het putje

Het kan natuurlijk zo zijn dat er wat eten- of haarresten zijn blijven hangen in het afvoerputje. Haal deze daarom eerst leeg. Het kan voor sommige mensen als een vieze klus ervaren worden. U kunt in dit geval een rubberen handschoen aan doen.

Plopper

Loopt het water nog niet weg? Gebruik dan rubberen ontstopper oftewel de plopper. Breng de plopper aan, op het afvoerputje en plak het ontluchtingsgat van de wastafel dicht, zodat de plopper zijn werk goed kan doen. Maak een aantal bewegingen met de plopper op en neer en trek vervolgens hard de plopper van het afvoerputje. Herhaal dit proces een aantal keer en kijk of het water nu al wat beter weg loopt.

Sifon schoonmaken

Werkt bovenstaande stap niet? Maak dan het sifon grondig schoon. Om het sifon schoon te maken zal u het sifon los moeten draaien. Zet voordat u hieraan begint een emmer onder het sifon om te voorkomen dat het vieze water door de hele ruimte loopt. Draai vervolgens het sifon los en maak het sifon + de zwanenhals grondig schoon. De kans dat de verstopping in één van deze twee onderdelen zit is heel groot.

Nog niet opgelost?

Is de verstopping na bovenstaande stappen nog steeds niet opgelost? Dan kan het verstandig zijn om een specialist zoals de loodgieter in te schakelen. Het kan namelijk zo zijn dat u met andere handelingen uw leidingen beschadigd en dat wilt u natuurlijk niet hebben.