Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Tips om de koude dagen door te komen

De winter komt langzamerhand dichterbij, oftewel: voeten als ijsblokken, klappertanden en een winterdip op de loer. Voor koukleumen kan dit seizoen een grote uitdaging zijn. Zodra er een activiteit buitenshuis op de planning staat, slaat de paniek al toe. Hoe gaan we deze lage temperaturen overleven?

Komende winter blijkt, uit onderzoek, de koudste winter van de afgelopen honderd jaar te zijn. Een grote verschrikking voor de personen met een hekel aan de kou. Om de winterse dagen door te komen, kunnen onderstaande tips wellicht handig zijn.

Kopje onder in bad

Even jezelf verwennen is altijd een goed plan, ook om de winterdip te vermijden. Laat het bad vollopen met warm water en overspoel het bad met schuim. Vooral na activiteiten buitenshuis kan dit moment als geluksmomentje beschouwd worden. Om de optimale verwenning te ervaren, kun je kiezen voor een bubbelbad. Indien het huidige bad niet voorzien is van de bubbelfunctie kan een opblaas bubbelbad, ook wel opblaasbare jacuzzi genoemd, een mooi kerstcadeau zijn!

Laat alcohol staan

Wellicht klinkt het verleidelijk om deze koude dagen door te komen met een Flügeltje of glühwein. De alcohol geeft het lichaam immers een warm gevoel. Toch blijkt dit gevolg maar op korte termijn gunstig te zijn. Volgens verslavingskliniek Jellinek verwijdt alcohol je bloedvaten, wat leidt tot een verlies van warmte en een daling van de lichaamstemperatuur. Blijf dus vooral van de alcohol af!

Eet genoeg

Lekker eten is geen straf, zeker nu blijkt dat genoeg eten kan helpen om de koude dagen te overleven. Diëten blijkt geen slim idee te zijn voor koukleumen. Zo blijkt men het koud te krijgen van een lege maag, ongeacht de kledingkeuze of beweging. Door het hormoon ‘uridine’ zal de lichaamstemperatuur dalen als het lichaam niet voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt.

Draag een muts of hoed

Het dragen van een hoofdaccessoire kan veel verschil maken gedurende de koude dagen. Via het hoofd verliest men veel lichaamswarmte. Door het dragen van een winddichte muts, mooie hoed of zachte oorwarmers kun je dit warmteverlies voorkomen.

http://opblaasbare-bubbelbaden.nl