Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Teamuitje in Nijmegen

Gisteren hebben we onze teamuitje gehad. We wisten van te voren natuurlijk niet wat we gingen doen totdat we op de locatie waren. Toen we ons auto in de garage hadden geparkeerd liepen we richting station Nijmegen”. Vanuit daar zagen we op een afstand met grote letters “escape room” staan.  Toen raakte ik lichtjes in paniek. Van vrienden heb ik al eens verhalen gehoord over de escape room. Het is een spel waarbij je in een kamer wordt opgesloten. En aangezien ik een beetje claustrofobisch ben, kreeg ik het toch een beetje benauwd.

Xcape Logix Escape Room

Bij onze aankomst bij de escape room (Xcape Logix) werden we hartelijk verwelkomd. Van de begeleidster kregen we uitleg over wat ons in de kamer te wachten staat. Ondanks dat ze zei dat er een noodsleutel in de kamer zit, ben ik toch nog niet helemaal gerustgesteld.  We zijn met zijn vijfen, volgens de begeleidster een mooi aantal voor deze kamer. 

Nadat iedereen naar het toilet is geweest (ja je zit toch wel een uur opgesloten zonder wc) was het zover. We gingen de escape room thema de van Gogh Code spelen. Als een groepje professor in de kunstgeschiedenis werden we opgesloten.  Door het oplossen van puzzels moesten we proberen op tijd te ontsnappen.

Echt opgesloten ….

We werden begeleid naar de kamer. Daarna ging de deur achter ons dicht.  Ik was nog lichtjes in paniek, maar daar stonden we dan. Twee van onze medespelers hadden al ervaring. Zij gingen al actief van alles aan het opentrekken. Wij keken toe en snapte er nog helemaal niks van. Al snel gingen wij ook maar wat doen en gingen we in groepje van twee de puzzels oplossen. Zo hebben we de taken goed verdeeld en hebben we overzicht over wat we aan het doen waren. Wanneer we vast kwamen te zitten werden we goed op weg geholpen door de begeleidster. Zij gaf subtiele aanwijzingen via een beeldscherm.

Nog 30 seconden over…

Ik vond het echt een hele leuke ervaring. We hadden nog 30 seconde over. Dus het was reuze spannend.  En ik ben erg trots op mezelf, omdat ik mijn claustrofobie heb overwonnen. Volgens mij heb ik een nieuwe hobby erbij!

Na de escape room gingen we lekker eten. We gingen richting het Honiggebouw waar we lekker konden napraten. Het was er gezellig druk en we hadden allemaal voor een lekkere burger gekozen. Ze hebben er ook verschillende soorten bier. Lekker proosten voor onze overwinning!! Een geslaagd en gezellig uitje! Volgend jaar weer!!