Artlandish concepts
Image default
Offers

Portretfotografie

Een van de oudste en meest populaire disciplines in de fotografie is wel de portretfotografie. Sinds het begin van de fotografie hebben mensen fotoportretten laten maken. De populariteit van het daguerreotype in het midden van de 19e eeuw werd voornamelijk veroorzaakt door de vraag naar goedkope portretten. Goedkoop is hier nog erg relatief want door de ingewikkelde apparatuur was fotografie aanvankelijk alleen mogelijk voor welgestelden. Hoe veranderd is de wereld inmiddels! Dagelijks vliegen er miljoenen portretjes, waaronder de populaire selffies, via social media het internet over. 

 

Fotografie is populairder dan ooit en hoewel iedereen tegenwoordig zelf makkelijk een ‘portretje kan schieten’ is de portretfotografie nog steeds een van de grootste inkomstenbronnen van professionele fotografen zoals Fotograaf Zwolle.

 

 

 

De verschillende soorten portretten:

 

profielfoto’s: een portret waar de persoon er natuurgetrouw maar ook zo leuk en voordelig mogelijk opstaat. De uitstraling is vriendelijk, benaderbaar en uitnodigend. Voor toepassing op CV’s, socialmedia en de ‘over ons’ pagina’s op websites;

 

– beauty portret: een foto van doorgaand een vrouwelijk model waar behalve speciale lichttechnieken ook visagie en hairstyling toegepast wordt. Bij een beautyportret wordt een persoon als het ware ‘geinterpreteerd’ door de fotograaf en wordt de hoek en expressie zodanig gekozen dat de persoon bijna ‘topmodel status’ krijgt. Ook wordt er ruimhartig gewerkt met de moderne digitale nabewerkingstechnieken om oneffenheden weg te halen, rimpels te verzachten, wangen te ‘verdunnen’ en ongelijke ogen te corrigeren;

 

– zakelijk portret: Een portet in de omgeving van de professie van de persoon. De beschouwer ziet in één oogopslag wat de persoon doet of waar hij of zij werkt.

 

– redactioneel portret: in een omgeving of (stads)landschap passend bij het artikel;

 

Een dan zijn er nog familieportretten, zwangerschaps shoots, trouwfoto’s, loveshoots, neweborn foto’s etc.etc.

 

 

 

 

Fotograaf Vincent Hartman maakt al vanaf begin jaren negentig een grote varieteit aan portretten in de regio Zwolle, zowel in de fotostudio als op locatie.

 

Via onderstaande blog kunt u er meer over lezen.

https://www.studiovhf.com/blog/2019/9/4/portretfotografie