Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Op tijd weten is belangrijk

Als mensen ouder worden is er een grotere kans op het krijgen van bepaalde vervelende ziektes of aandoeningen. Zo hebben oudere mensen meer kans op het krijgen van bepaalde hart- en vaatziektes dan jongere mensen. De meeste mensen vinden het niet zo leuk om ziek te zijn in hun leven. Als de ziekte op tijd wordt gesignaleerd kan de schade worden beperkt. Daarom moet de ziekte op tijd worden gesignaleerd. Een manier om bepaalde hartziektes te kunnen zien aankomen is door het meten van de bloeddruk.

Vroeger moest je helemaal naar de dokter om je bloeddruk te laten meten. Tegenwoordig is het echter ook mogelijk om je bloeddruk thuis te meten en de resultaten van die meting naar de dokter te sturen. De dokter heeft uiteindelijk alleen de resultaten nodig om aan de hand van deze resultaten te kunnen zien of er eventuele afwijkende bloedwaardes zijn. Bij afwijkende bloedwaardes kan daar dan op worden ingesprongen. Daarom is het slim voor oudere mensen om een bloeddruk meter te hebben.

Naast de bloeddruk meter worden er door oudere mensen steeds meer bloedsuikermeters gebruikt. De bloedsuikermeters zijn nodig voor mensen met diabetes. Als je diabetes hebt is het nodig om te weten hoe hoog je bloedsuiker en je insuline is. Als je bloedsuikerspiegel niet goed is moet je daar op bijsturen en dat is alleen mogelijk als je de bloedwaardes weet. Als je de bloedwaardes niet weet kan dat dus nooit lang goed gaan. Daarom is het voor mensen met diabetes tegenwoordig slim om een bloedsuikermeter kopen.

Ouderdomssuiker is de bijnaam voor een weinig voorkomende vorm van diabetes die mensen vaak pas krijgen als ze ouder worden. Het is niet mogelijk om iets tegen deze vorm van diabetes te doen behalve dat je ermee om leert gaan. Daarom is het voor mensen met ouderdomssuiker belangrijk om een bloedsuikermeter in huis te hebben.

https://shopvoorgezondheid.nl/