Arts / Photography

Logo ontwerp waar moet je op letten?

Waarop moet je letten bij logo ontwerp voor jouw bedrijf?

Ben je een eigen zaak aan het opzetten? Dan wil je graag goed voor de dag komen. Het bedrijfslogo is vaak het eerste wat iemand ziet bij de kennismaking met jouw bedrijf. Bij bezoek van je website of het afgeven van je visitekaartje wordt onbewust naar je logo gekeken. De eerste indruk is van groot belang als je het vertrouwen van de klant wil winnen. Dit schuilt in heel veel elementen. Op je website is het logo een belangrijk onderdeel. Daarnaast zorgt het natuurlijk voor herkenbaarheid. Hoe vaak komt het voor dat je de URL of bedrijfsnaam niet meer exact hebt onthouden. Maar wanneer je het logo weer ziet dan herken je de zaak waar je eerder succesvol zaken mee hebt gedaan. Kortom, een logo is van groot belang voor iedere ondernemer. 

Logo ontwerp niet je core-business

Maar tenzij je een ontwerpbedrijf begint is het ontwerpen van logo’s uiteraard niet jouw specialiteit. Hoe kom je dan aan een goed en betrouwbaar logo? Je kunt de buurjongen vragen om iets in elkaar te draaien? Je kunt ook een online logo generator gebruiken. Hierbij wordt automatisch een illustratie aan je bedrijfsnaam toegevoegd. Een illustratie die niet veel zegt over je werkzaamheden en die bovendien door nog duizenden anderen wordt gebruikt. Wil je echt een uniek en professioneel logo? Dan ga je naar een ontwerper. Deze kan je helpen bij je zoektocht naar je identiteit en doelgroep. Een heel traject waarvoor je soms fors in de buidel moet tasten. Maar het kan ook eenvoudiger.

Doe het voorwerk alvast zelf

Een goede ontwerper zal in je huid proberen te kruipen en je helpen bij het vormgeven van je ideale logo. Hierbij krijg je veel vragen op je afgevuurd die inzicht geven in de juiste strategie voor jouw bedrijf. Dit is een belangrijk onderdeel van je bedrijfsidentiteit maar dit kun je voor een groot deel ook zelf doen. Het is ook voor andere aspecten van je bedrijf goed om zelf deze zaken helder te hebben. Bijvoorbeeld over de manier waarop je de markt straks gaat benaderen. Is jouw doelgroep wel gediend van cold-calling? Of kun je beter via Google Adwords op zoek naar nieuwe klanten? Dit alles is, naast het logo ontwerp, ook een afleiding van het vooronderzoek dat je als nieuwe ondernemer zult gaan uitvoeren. 

Welke stappen moet ik dan nemen?

Om voor je zelf duidelijk te krijgen hoe een logo eruit moet komen te zien heeft Linkenlogo.nl een aantal heldere stappen samengevat. Op deze webpagina kun je zien wat er allemaal komt kijken bij een goed logo ontwerp. Je kunt zelf alvast veel voorwerk doen. Daarna kunnen de ontwerpers van Linkenlogo voor een zeer aantrekkelijk tarief je logo ontwerpen. 

 

 

 

https://linkenlogo.nl