Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Grote voertuigen veilig achteruit

Achteruitrijden is bij lang en na niet iedereens grootste hobby, voornamelijk voor het vrouwelijke geslacht niet. Tenminste dat wordt gezegd, ze rijden liever een extra blokje om dan dat zij zich in een krappe parkeerplaats rijden, 6 keer moeten steken en waarschijnlijk nog steeds scheef staan. Mannen daarin tegen zijn super snel, gehaast en onvoorzichtig. Zij maken ook meer schade tijdens het inparkeren met de auto, wat zij waarschijnlijk niet willen of durven toegeven. Vrouwen doen er langer over, zijn rustiger en zien eerder een parkeerplek en uiteindelijk staan zij netter in het vak met minder schade dan het mannelijke geslacht. Dit geld allemaal voor de auto. Maar hoe gaat net nou op een groot voertuig.

Op grote voertuigen zoals vrachtwagens, trekkers, kranen en andere landbouw voertuigen zie je bijna alleen maar mannen rijden. Op zich ook best logisch want het is meer een mannen baan, en de heren zijn ook meer geïnteresseerd in de technieken die er bij komen kijken. Maar de heren op de grote voertuigen kunnen het soms toch ook nog best knap lastig krijgen wanneer zij in een groot voertuig met weinig zicht achteruit moeten rijden. Deze situaties kunnen voor gevaarlijke momenten zorgen. Niet alleen voor de gene die het voertuig bestuurd maar ook voor omstanders. Er gebeuren best vaak ongelukken met grotere voertuigen die achteruit moeten rijden, ook al is het maar een “simpele” aanrijding.

Er is een apparaat die dit allemaal veiliger kan maken, voor zowel de auto’s in het dagelijkse verkeer als alle grote voertuigen. Een achteruitrijcamera of achteruitrijcamera draadloos kunnen hier bij helpen, te vinden op www.vanzwitserland.nl. Doormiddel van een camera te monteren aan de achterkant van het voertuig en een schermpje bij de bestuurder kan er op een verantwoorde en veilige manier achteruit gereden worden. Door de camera kan je precies zien wat er achter het voertuig gebeurd. Deze camera’s zijn ook goed voor de dodehoek bij vrachtwagens waardoor jaarlijks veel ongelukken ontstaan. lees meer op www.vanzwitserland.nl.

http://www.vanzwitserland.nl/