Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Grote lente schoonmaak

De lente komt er weer aan en het zonnetje komt hopelijk weer wat vaker tevoorschijn. Bij de lente denken veel mensen aan een grote schoonmaakbeurt thuis. Natuurlijk maken de meeste mensen hun huis regelmatig schoon, maar er zijn altijd een paar klusjes die uitgesteld worden zoals matrassen uitkloppen en de kozijnen boenen. Vaak behoort schoonmaken toch ook niet tot je hobby’s. Om het toch haalbaar te maken voor jezelf, geven wij je een aantal tips. Zo kun jij de lente ook in een heerlijk schoon huis beginnen!

 

  1. Zet muziek op

Schoonmaken kan saai worden wanneer je alleen maar aan het poetsen bent. Muziek heeft een groot effect op je gemoedstoestand. Door te luisteren naar je lievelingsnummers en deze mee te zingen, raak je gemotiveerd en opgepept. Daarnaast helpt het zeker om zo nu en dan tussen het schoonmaken door even een dansje te doen.

 

  1. Doe het samen

Dit kan zijn met je partner, je beste vriend of je buurvrouw. Als je de schoonmaak samen aanpakt, ben je niet alleen sneller klaar, maar is het ook een stuk gezelliger. Je zou ook een professionele schoonmaker of schoonmaakster in kunnen huren met wie je samen kunt schoonmaken. Aangezien zij veel ervaring hebben, kunnen ze je tips geven waardoor je ook op de langere termijn efficiënter wordt in het schoonmaken en schoon houden van je huis.

 

  1. Gebruik de juiste middelen

Het kan verleidelijk te zijn om voor ieder oppervlakte een fles allesreiniger te gebruiken. Dit schoonmaakmiddel is alleen niet altijd sterk genoeg. Tegels schoonmaken is zo’n klusje waar je een sterker middel voor nodig hebt. Hierbij wil je namelijk de tegels schoonmaken en tegelijkertijd de voegen wit maken. Voor dit soort oppervlakten is bleek een goed middel.

 

Heb jij nog tips die het schoonmaken makkelijker maken? Deel ze dan hieronder en help anderen!

https://voegxpert.nl