Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Goedkoop eigen boek drukken

Een eigen boek drukken hoeft helemaal niet duur te zijn en iedereen kan het gewoon laten doen. Dit komt doordat de prijzen voor drukken tegenwoordig veel lager liggen en er zijn veel meer bedrijven die het kunnen.

Printers

Vroeger gebeurde boek drukken met hele grote drukpersen. Deze machines namen veel plek in beslag en het instellen van deze drukkers nam ook veel tijd in beslag. Een drukkerij nam dan ook enkel opdrachten aan met een grote oplage anders zou het niet waard zijn. Vroeger was eigen boek drukken dan ook haast onmogelijk tenzij je een heel rijk persoon was.

Nu ligt het gelukkig anders en kan het allemaal goedkoper dankzij printers. De drukkerijen maken gebruik van grote printers dat boeken kunnen drukker. Deze printers nemen veel minder plek in beslag en het instellen ervan kost ook veel minder tijd. Een drukkerij kan zo meer printers plaatsen en dus ook meer drukken.

Minder kosten

De kosten voor de personeel zijn ook omlaag waardoor eigen boek drukken mogelijk is. Het is nu namelijk ook mogelijk om boeken in een kleine oplage te laten drukken. Schrijvers kunnen nu gewoon kiezen voor een oplage zo klein als 10 boeken. Zo is eigen boek drukken niet alleen goedkoop maar je kunt ook zo experimenteren met boeken drukken.

boekenbrochures.nl/

pumbo.nl/

reclameland.nl/