Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Goede tennisschoenen kopen

Als je sport, dan is het belangrijk om de juiste materialen aan te schaffen en te gebruiken. Vandaag gaan we het hebben over de sport: tennis. Voor tennis heb je een aantal verschillende spullen nodig. Het belangrijkste is: tennisschoenen, een tennisracket, een outfit en tennisballen. Dit artikel gaat in op de tennisschoenen.

Je denkt misschien, ik heb nog wel ergens hardloopschoenen liggen, ik gebruik die wel om mee te tennissen. Als je eenmalig een keertje gaat tennissen, dan kan dat natuurlijk ook prima. Maar als je op les gaat, of van plan bent om het regelmatig te doen, dan kun je beter echte tennisschoenen aanschaffen. Bij tennis ben je veel bezig met je voeten en je wilt er natuurlijk alles aan doen om blessures te voorkomen. Je maakt veel zijwaartse bewegingen, waardoor je makkelijk blessures aan je enkels kunt oplopen. Zorg dus dat je schoenen koopt die je enkels goed ondersteunen. Ook gebeurt het nog wel eens dat je per ongeluk op een bal gaat staan en daarmee kun je je voet lelijk verzwikken.

Veel tennissers hebben last van springschenen, dit kan voorkomen worden of verminderd worden door de juiste schoenen te dragen. Hetzelfde geldt voor hielblessures, waarbij je een scherpe pijn voelt aan de onderkant van je hiel. Wat er dan aan de hand is, is dat er hele kleine scheurtjes, ook wel microscheurtjes, in je hiel zijn gekomen. Het is dan heel belangrijk dat je schoenen draagt met een goede schokdemper en goede vering. Soms kun je er ook nog extra zooltjes in leggen die je hiel wat meer ondersteunen.

Als je klachten hebt aan je voeten, is het heel belangrijk dat je er iets aan doet. Nee, het hoort er niet ‘nou eenmaal bij’ en hoe langer je er mee rond blijft lopen, hoe groter de problemen worden.

 

Goede merken van tennisschoenen zijn:

–        Tennisschoenen k swiss

–        Wilson

–        Babolat

–        Adidas

–        New Balance

https://www.kctennis.nl/