Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Gezond buiten zijn

Het is voor kinderen belangrijk om buiten te komen, want kinderen hebben net als oudere mensen een hoger risico op een tekort aan vitamine d. Als je een tekort aan vitamine d hebt, is er een grotere kans op het krijgen van allemaal vervelende bijwerkingen waarvan sommige erger zijn dan anderen. Vitamine d kun je binnen krijgen door het eten van vette vis en door zonlicht op je huid. Daarom is het belangrijk voor kinderen om genoeg buiten te komen, want als je niet genoeg buiten komen krijg je niet genoeg zonlicht op je huid en krijg je op lange termijn een tekort aan vitamine d, want met alleen vette vis en margarine krijg je niet genoeg vitamine d binnen.

Jonge kinderen moeten daarom genoeg buiten komen om zo genoeg vitamine d binnen te krijgen. Jonge kinderen hebben er alleen geen besef van dat het belangrijk is om vitamine d binnen te krijgen en kunnen de verantwoording daarvan daarom niet nemen. Het is daarom de taak van de ouders om te zorgen dat hun kinderen genoeg vitamine d binnen krijgen. Ouders kunnen dat bijvoorbeeld doen door het buiten voor hun kinderen leuk te maken, met bijvoorbeeld een zandbak hout of een schommel hout. Met deze speeltoestellen zullen kinderen het buiten leuker vinden dan binnen en zullen ze eerder geneigd zijn om naar buiten te gaan.

Speeltoestellen passen alleen niet altijd in de tuin. Als je er als ouder daarom op let dat het speeltoestel dat je koopt ook bij de rest van de tuin past, is het een minder grote stap om een speeltoestel te kopen. Een speeltoestel van hout is dan de beste optie omdat hout het beste past in de meeste situatie, want speeltoestellen van plastic zijn minder sterk en speeltoestellen van ijzer zijn meestal wat minder mooi.

https://www.buitenspeelgoed.nl/