Artlandish concepts
Image default
Offers

Explanimation?

Explanimation?

Een explanimation staat eigenlijk voor een animatie. De naam zegt het al, het is een filmpje dat een boodschap over brengt op de kijker. Het voordeel hiervan is, is dat je een goede manier hebt om de aandacht te trekken. Een animatie is toch vaak leuker dan een normaal filmpje, hierdoor zal de boodschap goed overkomen op de kijker. Maar wat zijn nu alle bepaalde voordelen als je gebruik maakt van deze soort video voor jouw onderneming?

Het bespaart je tijd

Als je een bedrijf inschakelt om een filmpje voor je te maken dan zul je veel minder tijd nodig hebben. Wanneer je namelijk zelf aan de slag gaat om een filmpje te monteren dan ben je toch altijd een aardig lange tijd bezig om het goed te doen. Je moet dan een locatie kiezen om te filmen en je hebt een voice over nodig. Als je een animatie laat maken dan wordt dit allemaal voor je gedaan. Het enige wat je dan moet doen is het sturen van de tekst. Het bedrijf zal dit gebruiken om een storyboard in elkaar te zetten. Hiermee maken ze dan ook echt het filmpje wat jij zal krijgen. Kies dus voor een bedrijf wat gericht is op het maken van animaties en laat het uitbesteden. Op die manier krijg je alle voordelen voor weinig moeite en geld.

Kijker let beter op

Het is al erg vaak aangetoond dat een kijker meer van het filmpje onthoudt als hij het leuk vind om te kijken. Dit is dan ook waar een explanimation een goede rol kan spelen. Als je namelijk een leuk en amuserend filmpje maakt dan zullen mensen aandachtiger bij het filmpje blijven. De vervelende reclames op tv zorgen niet voor veel nieuwe klanten en verkopen, de animaties kunnen dit weer wel. Het is om deze reden dus een goede stap om een animatiebedrijf in te schakelen om een filmpje te laten monteren. Zeker als het een boodschap is welke je wilt overbrengen aan de kijker. Veel winkels maken van animaties. De promotie is normaal gesproken toch wel een aardig saai, door een explanimation te laten maken is dit al veel leuker.

De prijzen zijn veel lager

Je moet het eigenlijk zien als een aanbesteding of een investering. Het is niet duur maar je betaalt er wel voor, vandaar dat het iets is waar je over na moet denken. Deze kosten verdienen zichzelf ruim terug over de weken die komen. Zoals je hierboven al gezien hebt kan een filmpje zorgen voor meer verkopen en dus meer winst. Mee klanten betekend immers meer omzet. Je kunt wel kosten besparen door helemaal solo te gaan monteren maar tenzij je een fotograaf bent met camera is de kans vrij groot dat het een flop wordt.

Vrijheid ligt veel hoger

Voordat het filmpje zal worden gemaakt moet je het script opsturen. Dit is dus de boodschap die over gebracht moet worden op de kijker. Hier zit een heel groot voordeel aan vast en dat is dat je zelf natuurlijk kunt bepalen wat je hierin wilt zetten. Het script wordt dan ook door jou gemaakt. Als je binnen het bedrijf een paar mensen zoekt om een filmpje te maken dan zal het veel langer duren. Daarnaast kun je in het proces van deexplanimation vaak feedback geven op het werk wat tot dan toe gemaakt is. Zo kun je het project helemaal zelf sturen zoals je dat wilt. Wat je aan het einde overhoudt is een animatie welke echt gemaakt is voor jouw bedrijf.

Klantenaantallen zullen stijgen

Als je een bedrijf hebt wat zich richt op jongeren dan moet je deze groep natuurlijk wel kunnen bereiken. Dit kan tegenwoordig niet meer zo makkelijk als voorheen. De jongeren van vandaag zitten steeds vaker elke dag op het internet, dit moet je gebruiken. Zo kun je er voor kiezen om jouw gemaakte explanimation te plaatsen op Instagram. Op die manier zien de jongeren het, zij kijken namelijk niet zo vaak naar de tv en zij zien dan ook niet echt de normale reclames die iedere dag weer op de tv zijn. Steeds meer bedrijven maken hier gebruik van. Wanneer je eens op Facebook zit moet je maar eens kijken, vrijwel alles geschiedt via de animatie.

Keuze genoeg

Je hebt veel meer vrijheid bij het uitzoeken van een studio. De laatste jaren is het aantal bedrijven in welke zich richt op animatie erg toegenomen. Heel veel bedrijven bieden nu al een soort animatie aan, maar oude reclame is gewoon niet meer handig. Door dit grote aanbod kun je dus een bedrijf kiezen met een goede prijs-kwaliteit verhouding.  Wel zo handig natuurlijk!

https://donkermedia.nl/explanimation

Related Posts

Top 5 Best beaches in Cyprus you should visit once in your life

Portretfotografie

Een handje extra nodig? Kies voor een schakelband!