Arts / Photography

Event fotografie voor zowel sociale als marketingdoeleinden.

Het is al geruime tijd bekend dat wij Nederlanders een volk zijn dat wel houdt van een goed feestje en dat Nederlanders dus (steeds vaker) op menig groot festival of evenement te vinden zijn. Tijdens een gezellig evenement of festival gaat iedereen vaak zo (erg) op in de gezelligheid en in de sfeer, dat men vaak niet lukt om een (goede) foto te maken. Het resultaat hiervan is dan men vaak moet wachten op een aftermovie (wat veel mensen meestal toch al doen) om zichzelf terug te zien of op de foto’s die door een fotograaf op het evenement of festival zijn gemaakt. Maar waarom wilt men zo graag een foto van zichzelf met hun vriendengroep hebben als zij op een evenement of festival zijn geweest?

De reden hiervoor is niet zo ver gezocht, zoals de meeste mensen waarschijnlijk zullen denken. Men wilt graag een foto of video als aandenken van het evenement of festival, zodat zij hier op een later tijdstip op terug kunnen kijken en zodoende weer enkele herinneringen van die dag kunnen ophalen met hun vrienden. Hier kunt u als organisator van een evenement of festival natuurlijk slim op inspelen door een professionele fotograaf in te huren die gedurende het evenement voor u foto’s maakt van hoogstaande kwaliteit die weer voor meerdere en verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Echter wordt u wel geadviseerd om een professionele event fotograaf in te huren, zoals Remy de Klein, om er zeker van te zijn dat zowel de sfeer als de boodschap van het evenement perfect worden vastgelegd in de foto’s.

Zo kunt u als organisatie de foto’s van het evenement gebruiken voor reclamedoeleinden. U kunt de foto’s namelijk gebruiken voor flyers, nieuwsbrieven en campagnes om men (de doelgroep) enthousiast te maken voor de volgende editie van het evenement (indien u besluit een volgende editie te organiseren). Ook kunt u de foto’s laten gebruiken als share middel door de bezoekers die de foto’s delen met hun vrienden/ volgers op hun social mediakanalen. Ook is er ruimte op de foto om sponsoren en/ of partners te vermelden d.m.v. bijvoorbeeld een watermerk of het logo van hun bedrijf.

Mocht u meer willen weten over event fotografen of mocht u het werk willen bekijken van een event fotograaf? Neem dan een kijkje op www.remydeklein.com.

http://www.remydeklein.com