Arts / Photography

De voordelen van LED GU10 verlichting

Er is een flinke concurrentiestrijd op het internet gaande met betrekking tot de LED MR16 verlichting, ook wel GU5.3 genoemd. Dit komt doordat er steeds meer vraag is naar deze soort Led verlichting, aangezien aan deze soort verlichting vele voordelen zijn verbonden.

De voordelen van LED GU10

Een van de meest gehoorde voordelen is het feit dat je een hoge stroomrekening kunt voorkomen door het gebruiken van LED GU10 verlichting. De stroom die deze lampen ontvangen zetten ze maximaal om in licht en dus niet in warmte zoals bij veel lampen wel het geval is. Hierdoor bespaar je een hoop stroom en dat is terug te zien op de uiteindelijke stroomrekening.

Over het algemeen is het aan te raden om de traditionele 50 watt lampen te laten vervangen door 5 watt LED GU10 lampen. Het licht is dan van dezelfde kwaliteit, alleen verbruikt deze een stuk minder stroom. Verder is de levensverwachting van een Led GU10 lamp wel 10 keer zo hoog als die van traditionele spots. Hierdoor is de investering die je moet doen in Led verlichting eigen te verwaarlozen, aangezien je deze binnen mum van tijd hebt terug verdiend. Daarbij is er op het internet ook een flinke concurrentiestrijd aan de gang die ervoor zorgt dat de Led GU10 lampen steeds lager worden geprijsd. We kunnen dan ook wel over het algemeen stellen dat LED verlichting steeds goedkoper aan het worden is.

De GU10 spots kunnen in principe overal geplaatst worden, aangezien ze vrij compact zijn en goed tegen luchtvochtigheid kunnen. Hierdoor zijn ze prima geschikt voor keukens en badkamers en is er maar een kleine kans op kortsluiting. De traditionele spots hadden meer last van de vocht in deze ruimtes, waardoor ze ook eerder kapot gingen.

Het is zeker aan te raden om het plaatsen van LED GU10 te overwegen, het is zelfs aan te raden om als je spots te laten vervangen door LED GU10 en mee te profiteren van alle voordelen die deze LED verlichting te bieden heeft.

http://www.leds-depot.nl/