Arts / Photography

De juiste locatie voor led inbouwspots

Waar moet je op letten bij LED inbouwspots?
Led verlichting is een prima alternatief voor de gewone gloeilampen en spotjes in je huis. Maar als je LED inbouwspots gaat aanschaffen is het wel belangrijk om op een aantal punten te letten. Niet alle Led verlichting is hetzelfde en niet alle LED inbouwspots kunnen zomaar overal geplaatst worden.

De juiste LED inbouwspots voor de juiste locatie
Allereerst is het belangrijk om bij LED verlichting te kijken naar de plek waar je deze wilt toepassen. Elektriciteit en water gaan immers niet zo goed samen, dus bij de keuze voor inbouwspotjes in je badkamer, moet je er wel voor zorgen dat deze spatwaterdicht zijn. Er zijn LED inbouwspots te krijgen met een IP waarde van 54, deze zijn spatwaterdicht. Als je kiest voor de hogere IP waarde 65, dan zijn ze zelfs straalwaterdicht.

LED inbouwspots met de juiste lichtkleur
Led verlichting is, net als gewone verlichting, in verschillende kleuren wit te krijgen. Dat geldt ook voor LED inbouwspots. Een warm witte kleur is wat prettiger in bijvoorbeeld de badkamer, maar boven het werkblad in de keuken is een neutrale witte kleur de juiste keuze. Kijk even op de verpakking naar de juiste kleur.

Afmetingen van LED inbouwspots
Omdat LED inbouwspots in een verlaagd plafond komen of onder kastjes, moet je altijd rekening houden met de afmetingen die je nodig hebt. In de eerste plaats kijk je naar de diepte van de spots. Wanneer je niet veel ruimte hebt zijn er zelfs extra kleine spots te krijgen. Daarnaast is het handig om te kijken naar de diameter als je bestaande spots wilt vervangen door LED inbouwspots. Het zou toch jammer zijn als je grotere gaten moet zagen of juist te kleine spotjes hebt gekocht. 

Dimmer voor LED inbouwspots
Als je LED verlichting wilt dimmen, heb je een speciale dimmer nodig voor deze lampen. Een gewone dimmer kan over het algemeen niet samen met LED verlichting. Wees je hier bewust van en kies een dimmer die past bij jouw spotjes.

 

http://www.leds-depot.be/led-armaturen/led-inbouwspots.html