Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Coderen, en nu?

 

 

 

Coderen. Het wordt bij bijna elke artikel of product gedaan maar heel veel mensen weten niet wat het is. Het is eigenlijk heel simpel door het coderen van producten kan men het product bijvoorbeeld scannen bij de kassa, op deze wijze kan het product gemakkelijk geregistreerd worden en heeft het meteen de prijs aan en welk product het is. Mede daardoor dat het wordt gescand bij de kassa wordt het product ook uit het systeem gehaald of in ieder geval zo neer gezet in het systeem dat het uit het pand is, althans verkocht is en dat het niet meer aanwezig is in de winkel en dat het niet opgegeven hoeft te worden als gestolen. Daarnaast worden producten ook gecodeerd door middel van de houdbaarheidsdatum of andere productkenmerken zodat je direct in slechts één oogopslag kan zien wat het is en tot hoelang het houdbaar is.

 

Maar codering kent ook een andere vorm. QR-codes. QR-codering wordt tegenwoordig voor vele toepassingen gebruikt. Zo kan een QR-code tegenwoordig zelfs met een telefoon worden gescand. Maar hoe werkt dit eigenlijk? Een QR-code bestaat uit een afwisseling van witte en zwarte blokjes, het patroon zorgt ervoor dat er iedere keer een unieke code wordt gecreëerd. Door het scannen van de code kan het apparaat zien van waar de code is en kan met gebruik van een mobiele telefoon doorverwezen worden naar een bepaalde webpagina van het bedrijf. Vaak zie je de QR-codes op de dozen van bepaalde duurdere en luxeproducten maar ook op aanplak reclames in bijvoorbeeld toiletten in openbare ruimtes of waar veel mensen komen. Om doorverwezen te worden naar de desbetreffende site waar het aanplakbiljet over gaat kan je de code scannen.

Maar er zijn ook andere manieren van coderen zoals de normale barcode. Deze wordt doorgaans gebruikt voor producten en artikelen in supermarkten en dergelijke winkels. Voor het bedrukken van deze producten kunnen verschillende soorten printers worden gebruikt zoals een hot foil printer of een QR code printer.

http://www.kba-metronic.com/en/