Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

Behandel een lekkagevlek door deze stappen

Een lekkage kan in iedere woning plaatsvinden. Het indringende water kan grote schade aanrichten. Zo zijn de donkere vlekken op de muren of het plafond een veelvoorkomend gevolg van een daklekkage.

Als bewoner wil je zo snel als mogelijk de schade verhelpen, waarbij het wegwerken van de lekkagevlekken hoog in de lijst staat. In dit artikel zullen de stappen volgen hoe de vlekken weggewerkt kunnen worden.

Oorzaak verhelpen

Het wegwerken van de lekkagevlekken is uiteraard een oneindige taak zolang de lekkage niet verholpen is. Een dakdekkersbedrijf is gespecialiseerd in reparaties van daken en zullen klaarstaan om u te helpen. Nadat het lek gedicht is en alle andere mogelijke oorzaken nagelopen zijn, kunnen de volgende stappen gevolgd worden.

Laten drogen

Het is belangrijk om de lekkageplek goed te laten drogen. Het is mogelijk dat er nog wat vocht is achtergebleven in de muren. Enkele weken geduld zal voldoende zijn. Ventileren zal het proces versnellen.

Maak de plek schoon

Vervolgens is het tijd om de plek te reinigen. Het gebruik van bleek in wateroplossing is een prettig middel om de plek mee schoon te maken. Vul een emmertje water aan met 10% bleekmiddel en breng dat aan op de betreffende plek. Binnen een week zal de vlek verdwijnen. Ventileer hierbij goed om nare geurtjes te voorkomen.

Oudere vlek?

Het is uiteraard ook mogelijk dat de vlek er al langere tijd zit. In dit geval is het raadzaam om gebruik te maken van schimmelverwijderaar, zoals het merk XG2 heeft. Ook hierbij is het van belang om goed te ventileren.

Opnieuw verven

Indien de vlekken niet voldoende verdwenen zijn na de reiniging kun je de vlek verven. Aan de hand van vochtvlek-bedekkers, te verkrijgen in allerlei soorten en prijsklassen, kan de vlek worden weggewerkt. Verder maakt men ook vaak gebruik van twee lagen grondverf.

http://dakbeheerhermans.nl