Artlandish concepts
Image default
Arts / Photography

50 jaar getrouwd

Het was eindelijk zo ver, mijn opa en oma waren 50 jaar getrouwd! Echt bijzonder om mee te maken, ik werd er heel enthousiast van. Zou ik ooit met iemand trouwen, en dan lang genoeg mee samen leven om dit platinum jubileum mee mee te kunnen maken? Je weet maar nooit. Het was wel mijn doel om een super mooi cadeau te regelen voor mijn opa en oma, dat gun je ze wel, dit huwelijk is namelijk in de eerste plaats wel verantwoordelijk voor mijn eigen bestaan! Een betere gelegenheid om écht een groot cadeau te geven, waar heel veel familieleden aan konden meewerken, bestond eigenlijk niet.

Een 50 jaar getrouwd tijdschrift

Ik heb het natuurlijk niet over een standaard tijdschrift dat gaat over 50 jaar getrouwd zijn, volgens mij bestaat zoiets überhaupt niet. Er zouden vast niet genoeg mensen 50 jaar getrouwd zijn om iedere editie weer met verhalen te vullen. Waar ik het nu specifiek over heb, is een tijdschrift dat speciaal gemaakt zou worden ter gelegenheid van het jubileum van mijn opa en oma. Het mooie hieraan, is dat heel veel familieleden en vrienden mee zouden kunnen helpen. Ik ging een paar mensen interviewen over mijn opa en oma, wat hun herinneringen waren over ‘die goeie ouwe tijden’. Daarbij konden er een heleboel pagina’s gevuld worden met gelukwensen van allemaal mensen. Enkele familieleden waarvan ik wist dat ze een heel archief aan foto’s hadden nam ik ook contact mee op, zodat het hele tijdschrift van top tot teen vol zou zitten met foto’s van die 50 jaren samen.

Het resultaat

Eindelijk was het af, het had veel tijd gekost, maar gelukkig was ik ruim van tevoren begonnen aan het cadeau via Jilster, zodat het af zou zijn voordat opa en oma 50 jaar getrouwd waren. Toen moest het alleen een aantal keren gedrukt worden, om gegeven te worden op de viering zelf. Ze waren er ontzettend blij mee, en dat is ook logisch. Een heel tijdschrift over jezelf! Dan is het toch even alsof je in het middelpunt van alle aandacht staat. Een daverend succes! 50 jaar getrouwd? Jilster!